Дружно всеки ден мечтаем!

?>

Проект "Силен старт"

logo s start 11Детска градина „Мечта“ работи по Проект  BG05SFPR001-1.003-0001 „Силен старт“, реализиран от МОН и финансиран по Програма „Образование” 2021-2027.
Една от основните му цели е да се разгърне потенциала в предучилищното образование чрез подкрепа за личното развитие с оглед по-успешна социална реализация.

По проект „Силен старт“се предоставя допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със СОП, в риск, с хронични заболявания и изявени дарби за трайното им приобщаване в предучилищното образование. Още на ниво детска градина или ясла децата ще бъдат включвани в допълнителни обучения, занимания по интереси, спортни занимания, дейности, свързани с опазване на природата и др.

logo programa 21 27На фокус е и достъпът и трайното приобщаване на деца в предучилищното образование, за да се намали броят на отпаднали деца от образователната система, както и допълнително обучение по български език в съответствие с индивидуалните образователни потребности на всяко дете чрез обща и допълнителна подкрепа за личностно развитие.

Чрез различни инициативи и мероприятия родителите ще бъдат активно включвани в процеса на предучилищното образование и в живота на детската градина с цел формиране на положителни нагласи към образованието и пълноценното участие на децата в образователния процес.

По проекта е нает логопед, който  осигурява обща и допълнителна подкрепа на личностното развитие.

me4ta proekt s st

 

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search