Безопасност на движението по пътищата - БДП

Европейска седмица на мобилността в ДГ „Мечта“

otbelezvam 1С началото на учебната година съвпада и Европейската седмица на мобилността 16-22 септември 2024г., в която се включиха и децата на ДГ „Мечта“. Мотото на кампанията е „Остани жив! Пази живота!“, а темата е „Споделено пространство за всички“. Тя насърчава промяната на поведението в полза на активната мобилност, споделено обществено пространство и насърчава нуждата от изграждане на безопасна среда за всички на пътя.
В групите „Славейче“, „Черешка“ и „Мечо“, във филиал Изток на ДГ “Мечта“, се проведе беседа за правилата за движение, пътните знаци и маркировка, алтернативните начини за придвижване – пеша, с велосипед, с автобус, с тротинетка или електромобил, както и за влиянието на движението върху здравето на човека. На площадката по БДП, в двора на детската градина се проведоха и практически дейности насочени към безопасно придвижване по тротоар и пешеходна пътека в среда, близка до реалната.
Групите „Щурчета“ и „Врабчета“ показаха своите умения за безопасно управление на колело и тротинетка като участници в движението на пътя.
С тези дейности, децата призовават да се придвижваме екологосъобразно, за да намалим замърсяването на въздуха и пътнотранспортните произшествия чрез безопасно поведение и движение на пътя.
Отговорността и грижата за това е на всички!

 

otbelezvam-
otbelezvam-
otbelezvam-

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search