Рисуваме, играем, в нищо не скучаем

?>

22 март - Световен ден на водата

izvor 1Децата от група „Мечо“ участваха в беседа-разговор на тема: „Водата - извор на живот“. С интерес чуха „Приказка за водата“, която ги пренесе в един вълшебен свят. Децата осъзнаха, че в истинският живот принц Замърсител са хората, които нехаят за бъдещето на Земята; принцеса Вода е водното богатство на планетата, а граф Пазител са онези, които се борят за чистотата на природата и водата.
izvor 2Презентацията, която видяха, им помогна да научат, че животът на Земята е възникнал във вода и затова не е изненадващо, че всички живи същества на нашата планета се нуждаят от вода. Затова водата е не само жизнена необходимост. Тя е самият живот.
Децата схванаха, че всяка капка вода е от значение и има много начини да пестим водата. Разбраха още, че хората със своята дейност замърсяват водите в природата и това има много последици върху нас, животните, растенията и природните богатства, от които всички ние зависим. Затова хората по света се обединяват за запазване на водата.
Всичко, което научиха за водата на 22 март 2024 година - нейното значение, пестене и опазване - вдъхнови децата да оцветят картинки по темата.

izvor-
izvor-
izvor-
izvor-
izvor-
izvor-
izvor-
izvor-
izvor-

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search