Рисуваме, играем, в нищо не скучаем

?>

“НЕ на тормоза и на стереотипите, които го предизвикват”

Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва деня за борба с тормоза в училище, познат като „Ден на розовата фланелка“. На този ден всички, съпричастни с темата, обличат розово, за да изразят своята позиция.
На 22.02.2023 г. децата от група „Славейче“ превърнаха инициативата в розов празник! Те изработиха табло и постери с послание „Не на тормоза!“ и отново напомниха , че ние сме тези, които можем да променим живота ни към по – добро и че обединени срещу насилието и тормоза сме силата, която може да направи света по – добър.
Тази дата ни напомня, че тормоз в учебните заведения съществува и ни провокира да помислим как да постъпваме в подобни ситуации, а различни инициативи дават информация как можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден.
За пръв път „Денят на розовата фланелка“ е проведен в Канада през 2007 година. Поводът е инцидент в едно от училищата на провинция Нова Скотия. При откриването на учебната година група по – големи деца се подиграват и тормозят деветокласник, че е дошъл в училище, облечен с розово поло, докарвайки го до плач. На следващия ден двама негови съученици купуват и разпространяват сред връстниците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен съученик. Тази инициатива бързо става популярна сред децата от други учебни институции и държави.
Розовата фланелка е израз на позицията “НЕ на тормоза и на стереотипите, които го предизвикват”.

Децата от група "Славейче" научиха как можем да бъдем добри едни към други и изпращат своето послание за доброта.

raka-
raka-
raka-
raka-
raka-
raka-
raka-

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search