Дружно всеки ден мечтаем!

?>

Моят дом — гнездо е той!

 

Как обичам да се гушна
я при татко, я при мама.
А когато съм послушна,
те целуват ме и двама.

„Слънце“ ме нарича татко.
Мама — „месечинка ясна“.
Толкова е мило, сладко,
че не бързам да порасна.

Птицата в гнездото свое
пази рожби голокрили.
Моят дом — гнездо и той е.
Дава ми любов и сили.

Ангелина Жекова


На 21 ноември Българската православна църква чества Въведение Богородично. Отбелязваме един от най-хубавите и светли празници в годината - Денят на християнското семейство.
Честит празник, мили семейства! Нека има любов и топлина под всеки покрив! Нека разбирателството и веселия смях огласят домовете ви!
Какво е семейството - топла прегръдка, сърдечна подкрепа и истинска любов. Щастие е да сме заедно и да споделяме радостта с най-близките до сърцето хора.
21 ноември – Денят на християнското семейство бе отбелязан във всички групи в ДГ „Мечта“. През цялата седмица децата разучаваха стихове и песни за семейството, рисуваха, изработваха поздравителни картички, с които да изненадат родителите си за празника.
Най-малките – от I група „Черешка“ изработиха къщичка, пълна със сърчица.
Децата с радост изявиха желание да залепят по едно сърчице в импровизирания дом. Поговориха за това колко е важно да обичаме и почитаме семейството си.
Пожелаха си така всеки дом да бъде пълен с любов, топлина и доброта, както е пълна къщичката със сърчица. И в нашето семейство – група „Черешка“ да бъдем сплотени и грижовни един към друг.
Облечени в национални носии и с голям ентусиазъм децата от група „Мечо Пух“ влязоха в ролята на герои от патриархалното българско семейство и показаха, че то е ценност, която е съумяла да съхрани народността и духовността на българите през годините. В красиво подредените битови кътове с много вълнение и любов замесиха традиционните питки и баници, и събрани около празничната трапезата показаха здравата връзка между всички в семейството.
В група „Славейче“ гостува сладкодумната баба Мария, бабата на Марио. Тя разказа историята на своето семейство и откъси от любими приказки. Запретна ръкави по стар български обичай с помощта на леля Лили замесиха пухкава пита.Накрая завършиха с весело хорце, а по – късно се почерпиха с топла питка.
Няма нищо по – хубаво от голямото, сговорно и дружно семейство. Няма нищо по – хубаво от това да сме заедно и да се подкрепяме. За този хубав празник да си пожелаем топло огнище, хубави чувства, много любов и разбирателство с най – близките хора.
С голямо желание децата от група „Ябълка“ подготвиха къщички за своите семейства.
Тази седмица е интересна, забавна, изпълнена с вълнуващи емоции и различни дейности за веселите " врабчета". Децата разказаха за своите роднини, близки, баби и дядовци. Научиха стихчета, пяха песни за семейството, разгледаха презентации, играха игри - драматизации "Моето семейство". А семейството е всичко - мостчето между вчера и утре! Там е вълшебната приказка за всяко дете, а тя е безкрайна!
Децата от група „Звънче“ изработиха поздравителни картички със сърца за своите близки.
В ден като този и малки, и големи показват на близките си колко много ги обичат и колко много означават те за тях. Семейството, домът са свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци и усвояват първите знания за света.
Денят на християнското семейство, е повод да се замислим, да отворим душите и сърцата си за доброта, за да бъдем благословени – ние, домът ни, семейството ни. Кой друг, ако не родителите ви, заслужават уважение и благодарност, затова, че са ви отгледали и възпитали в любов и добродетелност. Кой друг, ако не децата ви, заслужават топлината и уюта на домашното огнище, в което са израснали, без значение, че вече може би са тръгнали по свой път.

 

Обичайте и бъдете обичани. Отделете време за децата си, поговорете с тях, кажете им колко са важни и специални за вас. Демонстрирайте любовта си към тях и към любимия човек, защото тя е в основата на всяко здраво семейство!

moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search