ВАЖНО! АКТУАЛНО!

Мерки за безопасно поведение на пътя

merki 3Съвременната пътна среда е враждебна за детето, тя е неестествена и противоречива за неговите потребности и механизми за физическа защита. Обучението на децата и учениците по БДП трябва да се разглежда като неделима част от цялостното образование и възпитание на личността.
Семейството е основен фактор за началното формиране умения у децата за опазването им от пътно транспортните произшествия и възпитание на транспортна култура.
Както всяка година и тази призоваваме родителите да обърнат внимание за информираността на децата относно правилата и установените регламенти в пътното движение.
merki 4Да не забравяме, че със своето поведение, родителите формират положителен или отрицателен социален опит у децата - спазвайки или нарушавайки правилата за движение. Децата имитират и подражават поведението на своите родители. То трябва да доведе до определен начин на мислене и изграждане на поведение, които осигуряват не само личната безопасност, но и сигурността на останалите участници в пътното движение.

Предоставяме Ви мерки за безопасно поведение на пътя:

merki 11

 

merki 2

 

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search