?>

Вижте повече

 

Ден на доброто

kutia 1

Всяка година 17 февруари се отбелязва като Ден на спонтанните актове на доброта - една от новите инициативи на международните благотворителни организации. Тя има глобално значение и не зависи от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения.
Денят на Доброто бе отбелязан с поредица от инициативи в дните от 12 до 16 февруари 2024 година в групите на ДГ „Мечта“.
Малчуганите от група “Ябълка” се включиха в инициативата “Дари добро” като показаха добрини - с изричането на блага дума, поздрав, прегръдка с повод или без, да помогнат на другарче в нужда. Нека всеки ден да отбелязваме денят на доброто, като бъдем добри и вършим добри дела.
На този ден трябва да се опитаме да сме по - добри. Да се доверим на най - дълбоката потребност - да правим добро. А доброто идва от сърцето. Децата от група „Черешка“ направиха сърца в знак на Международния ден на доброто. Нека бъдем по - добри! Добри ли са сърцата- добър ще е светът.
kutia 3

Децата от група „Мечо“ отбелязаха Ден на Доброто, като се включиха в инициативата „Дари добро“. Направиха табло и оцветиха картинки с добри постъпки. Малчуганите вече знаят как да правят добро около себе си и всеки ден ще се стараят да правят поне по една добрина. Доброто е това от което всеки има нужда.
kutia 2Децата от група „Славейче“ се включиха в инициативата с добра постъпка, жест, прегръдка. Ние вярваме, че доброто е заразно, трябва само пример.
С грижа за растения, приятелска прегръдка, изработване на табло - „Дари добро“, подготвиха и изненада за родителите - децата продължиха мисълта „Аз съм добър, като…“, а отговорът бе записан на сърце. Така доброто започва от нас с надеждата да го „Предадем нататък“.
kutia 4

Във връзка с “Ден на доброто” децата от група “Щурчета” с много трепет и вълнение изработиха по една пролетна картичка, с която зарадваха децата от група “Звънче”.

А също така изненадаха и децата от яслена група “Гъбка” като им подариха по едно балонче и им изпяха весели песни! Актовете на доброта не само носят радост на получателя, но също така са вдъхновяващи и даряващи.

Затова и малките звънчета зарадваха големите щурчета, като ги почерпиха с вкусни медени сърца. Добрите дела сами по себе си трябва да ви доставят удоволствие и в същото време, давайки нещо на другите или помагайки им, вие не трябва да очаквате награди – това е истинската доброта! Доброто е искрицата божественост, заложена у всеки един човек!
kutia 5

 

 Малките ," врабчета " се включиха в "Маратон на добротата", като изработиха красиви картички със сърчица и поставиха кутия за добрини. С нея децата ще бъдат насърчавани да правят поне по една добрина на ден, която да се записва на листче и да се пуска в кутията от родителите и учителите. Кутията ще бъде отворена в края на учебната година на 31 май 2024г. Ще има изненади за децата направили най- много добрини! Една добрина на ден, прави света необикновен!
На този ден трябва да се опитаме да сме по-добри, мили и безкористни и то без да очакваме в замяна същото. Да бъдем по-добри!

 

 

 

podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-

„ Ден на толерантността“ 

dumi 2Денят на толерантността -16 ноември 2023г. беше отбелязан от децата на ДГ „Мечта“  със специално подготвено тържество и различни инициативи.

  Децата от гр. Звънче участваха в инициативата,  като окичиха есенно дърво заедно със своите родители. Пъстрите есенни листа научиха деца и родители , че трябва да бъдем добри, милосърдни, толерантни, търпеливи и да уважаваме различията между нас.

  Децата  от група „Палавница“ на ДГ „Май“, посетиха група „Врабчета“ и група  „Щурчета“ на ДГ „Мечта“, по случай „Международния ден на толерантността“.

Многообразието в света на децата е веселите игри, които трите групи изиграха. Малчуганите показаха колко пъстър е животът и колко много и различни начини има да изразим себе си. В детския свят толерантността е много важна, тя е необходимост за постигане на разбирателство, уважение и доброта.

Направиха голям кръг с родители, учители, деца в двора на детската градина, хванати за ръце. Всички се завъртяха в кръг и показаха, че се приемат такива, каквито са!

  dumi 1Денят на толерантността  беше отбелязан от група „Ябълка“; група „Черешка“; група „Мечо“ и група „Славейче“   с празнично тържество.

Децата  представиха пред родители, учители и гости в стихове, песни и танци своите послания за един по-добър свят.

Под надслов „Нека бъдем толерантни!“ преминаха заниманията на децата от групите, като малчуганите се запознаха по достъпен начин с думичката „толерантност“ и добродетели, необходими за изграждане на толерантността като нравствена ценност у децата.

Детската градина се явява начална среда, в която децата най-напред трябва да се научат да бъдат толерантни и дружелюбни, за да има разбирателство и уважение между тях.

   Малчуганите от група “Ябълка” изненадаха нашите гости като отправиха своето послание “Бъди толерантен” и раздадоха на всички сърчица с думички, които са символ на толерантност, а именно: добродушие, състрадание, уважение, хармония, емпатия, милосърдие, съчувствие, човечност, търпимост, благодарност, добронамереност, разбиране, приятелство, лоялност, равнодушие и т.н. Нека бъдем толерантни един съм друг и да учим децата си на всички тези добродетели, за да израстват те добри и стойностни човеци! 

   dumi 3 Възпитаниците от гр. „Черешка“ взеха участие в отбелязването на 16 ноември – Ден на толерантността, като проведоха инициатива за насърчаване на добрите постъпки.

Съвместно с родителите децата изработиха табло със слънце и цветни ръчички и споделиха своите пожелания за разбирателство и толерантност.

    Децата от група „Мечо“научиха какво е толерантност - търпение, уважение, разбиране - добродетели, които са така необходими в днешния свят. Заедно със своите родители направиха табла: с вълшебните думи- Моля, Извинявай, Заповядай, Поздравявай, Благодаря, Ако обичаш.

Табло с изрязани от  картон  цветни форми на ръчички,  в които се споделиха  пожелания за разбирателство, любов и мир между всички хора по света.

    В края на тържеството всички от група „Славейче“ заедно изработиха "Дърво на толерантността" с различни послания, които винаги да ни подсещат, че сме добри и трябва да останем такива!

Децата в детската градина с интерес и желание се включиха във всички дейности, свързани с уважението на различията между нас и най-вече в игрите, „Помогни на приятел в беда“, „Радвам се да те видя“, „Стреляй в мишената“, чиято цел беше да се научат на доверие, изслушване, взаимопомощ, емпатия, екипност и приятелство.

Нека през настоящата учебна година да работим и се забавляваме заедно – деца, родители, учители и да възпитаме децата в дух на достойнство, разбирателство и толерантност. Отделяйте всеки ден по малко време, да бъдете до тях – вашите деца и помнете, че те подражават на възрастните и се учат от тях. Нека си подадем ръка за внимание, търпение, уважение и взаимодействие между всички нас.

dumi 4Да сме толерантни, но не само за ден, това си пожелахме децата, родителите и учителите. Заедно да се учим на толерантност, уважение и добрина, защото доброто винаги побеждава и ако потърсиш доброто във всеки, ще го намериш и в себе си.

Да уважаваме другите, независимо от различията им, да бъдем търпеливи и добронамерени един към друг и най-важното да ценим това, което ни сближава.

НЕКА ПОДАДЕМ СВОЯТА ПРИЯТЕЛСКА РЪКА НА ВСЕКИ! ТАКА СВЕТЪТ ЩЕ БЪДЕ ПО – ДОБЪР!

Честит ден на толерантността! Нека да бъдем добри!

tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-
tolerantni-

Мигове в детската градина:

Петдесет години Детска градина "Мечта" Кюстендил

Празничен концерт „Пъстроцветни вълшебства“

В навечерието на 8-ми април „Международният ден на ромите“, Лазаровден и Цветница в ДГ „Мчта“ грейна празничен концерт, под надслов „Пъстроцветни вълшебства“. Тази изява е съвместна дейност между деца от различни етнически общности за съхранение и развитие на общите и специфичните традиции и културна идентичност, инициирана от РУО град Кюстендил.
В концерта се преплетоха традициите и обичаите на два празника – ромският Едерлези /Гергьовден/ и българският – Лазаровден.
В духа на празника, с пъстро, шарено, пролетно настроение децата от двата етноса – ромски и български пременени в носии представиха с много емоция и вълнение празничната програма. Малките артисти показаха своите музикални умения –пяха, свириха, танцуваха, рецитираха и се забавляваха заедно със своите родители и гости.
Гостуващите малчугани от група „Врабчета“ изпълниха залата с много радостни емоции и фолклорни изненади. Поздравиха деца и гости с прекрасни български народни танци, песни и наричания за здраве, посветени на предстоящите празници.
Съвместно деца, родители и учители изработиха символите на двата празника - агънцето символ на Гергьовден и свиха венци от цъфнали върбови клонки, символ на Лазаровден.
Поздравления за талантливите деца и техните учители!
Гости на концерта бяха родители и представители на Сдружение Ларго.

Вижте нашите деца от групите:

"Врабчета"

pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-
pozdrav-

"Мечо Пух"

 

agne-
agne-
agne-
agne-
agne-
agne-
agne-
agne-
agne-
agne-
agne-
agne-
agne-
agne-
agne-
agne-
agne-
agne-
agne-

"Славейче"

zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-
zname-

 "Черешка"

 

pukanki-
pukanki-
pukanki-
pukanki-
pukanki-
pukanki-
pukanki-
pukanki-
pukanki-
pukanki-

"Ябълка"

 

zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-
zaedno-

 

Ден на Християнското семейство

Ето как премина празника на семейството в  групите:   "Черешка"; "Мечо Пух"; "Славейче"; "Ябълка"; "Врабчета"; "Звънче" - ноември 2022

moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-
moeto-

 

„Спортувам и се забавлявам“ -  Европейски ден на спорта - 30. 09. 2022г. в детска градина „Мечта“

razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-
razvle4enia-

 

Празник на плодородието - 28 септември 2019 година

deca-plod-
deca-plod-
deca-plod-
deca-plod-
deca-plod-
deca-plod-
deca-plod-
deca-plod-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-
plod-deca-

Седмица на пожарна безопастност - 09-13.09.2019 г.

bedstvia-
bedstvia-
bedstvia-
bedstvia-
bedstvia-
bedstvia-
bedstvia-
bedstvia-
bedstvia-
bedstvia-
bedstvia-
bedstvia-
bedstvia-
bedstvia-
bedstvia-

u4ebna-godina-
u4ebna-godina-
u4ebna-godina-
u4ebna-godina-
u4ebna-godina-

kol-
kol-
kol-

mraz-
mraz-
mraz-
mraz-

plodorodie-
plodorodie-
plodorodie-

blagodarq-
blagodarq-
blagodarq-
blagodarq-
blagodarq-
blagodarq-

bojdisvane-
bojdisvane-
bojdisvane-
bojdisvane-
bojdisvane-
bojdisvane-
bojdisvane-

m-tradicia-
m-tradicia-
m-tradicia-
m-tradicia-
m-tradicia-
m-tradicia-

 

 

 

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search