Безопасност на движението по пътищата - БДП

?>

„ Моите приятели - пътните знаци“

znaciОт страни на всеки път
тихичко си те стоят
имат разни личица
и ни казват куп неща.
Спри! Внимание! Тръгни!
Скоростта ограничи!
Знаците познаваш ли
безопасно ще пътуваш ти.
                             Марина Караманска

През месец февруари 2024година в ДГ „Мечта“ всички групи проведоха състезателни игри под надслов: „ Моите приятели пътните знаци“.
Видовете пътни знаци и тяхното значение, взети заедно представляват важна част от инфраструктурата на пътища, автомагистрали и населени места и помагат на участниците в движението да се придържат към правилата и установените регламенти. Те са ключа към безопасността ни на улицата!

Пътните знаци най-често са за шофьорите на превозното средство, но има няколко задължителни, които всяко дете трябва да познава.
По този начин се спомага за формирането на когнитивни и практически умения на децата, необходими, за да се предпазят на пътя.
Практическото приложение на правилата за улично движение допринася за изграждане на определен начин на мислене, за формиране на поведение, което осигурява не само лична безопасност, но и сигурността на останалите участници в движението.
 Ето  как всяка група по свой начин проведе конкретната състезателната игра за ефективно овладяване на правилата за движение по пътищата.

znaci-
znaci-
znaci-
znaci-
znaci-
znaci-
znaci-

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search