Безопасност на движението по пътищата - БДП

?>

„Познавам ли пътните знаци?“

spri 2Световния ден за възпоменание на жертвите при ПТП децата от група „Мечо“ отбелязаха с тематична беседа. На 20 ноември 2023 година с много игри и забавления децата изпълниха правилата за безопасно движение на пътя. Спазиха правилата за безопасно придвижване, като разказваха маршрута по таблото за безопасност на движението до детската градина и обратно. Проведоха игри с пътни знаци(„Пешеходци“; „Познавам ли пътните знаци?“; „Светофар“; „Превозни средства“).
spri 1От всички тези занимания децата научиха, че всеки трябва да знае и задължително да спазва правилата за БДП, тъй като статистиката за жертвите е тревожна.
Всяка седмица по пътищата на страната в резултат на пътнотранспортни произшествия десетки граждани на България - мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или биват осакатявани поради чужди или свои грешки на пътя.
Човек трябва да осъзнае и да помни, че опасностите по пътищата не са природно бедствие, което не може да бъде спряно и не е това цената, която трябва да плащаме за нашата ежедневна мобилност. Необходими са повече толерантност, уважение,
предвидливост, споделена отговорност за намаляване на грешките, които водят до тези безсмислени нещастия по пътищата.
spri 3В съвременните условия следва още по-съсредоточено да се вгледаме в нашето поведение като пешеходци, водачи и пътници, като родители, като организатори и администратори защото безопасността на движението е споделена отговорност.
Децата разбраха че е необходимо да уважаваме труда на служителите от Пътна полиция, като изкажем своята благодарност към хората, които всеки ден се борят за спасяване на живота на пострадалите при пътнотранспортни произшествия: лекари, медицински сестри, полиция, пожарна, гражданска защита и др.

profesionalisti-
profesionalisti-
profesionalisti-
profesionalisti-
profesionalisti-
profesionalisti-
profesionalisti-
profesionalisti-

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search