Действащи проекти и национални програми

?>

"Да погалим природата! Да опазим Земята!"

През месец януари 2022 годинана стартира Националната кампания „Чиста околна среда“. Средствата за реализацията на одобрените проекти се предоставят от МОСВ чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).
ДГ „Мечта“ участва и в началото на месец април  2022 година стана известно, че проекта е одобрен. Спечеленият проект: "Да погалим природата! Да опазим Земята!" е на стойност 7500 лв.
Идеята е да превърнем двора на детската градина в място, където децата да могат да:
- се обучават, играят, спортуват и забавляват на открито:
- получат екологични знания чрез пряк контакт с природни обекти и растения:
- опознаят тайните на природата, за да я обикнат.
Екипът на ДГ Мечта цели чрез игри и забавления на открито да научим децата да опазват и полагат грижи за природата. За тава се предвидили следните дейности: да изградим „Билково влакче“- алпинеум и цветни пана от живи цветя, за които децата ще полагат грижи: ще обособим еко -занималня на открито , в която децата ще обогатяват знанията си за природата и ще разгадават тайните и.

Част от съоръженията за игра в двора ще бъдат подменени с нови. Предстои провеждането на няколко тематични дни и развлечения, чрез които по забавен начин ще дадем знания на децата за водата, земята и природата като цяло, както и задължението ни да я опазваме.

 

 

 

 

 Дворът на детската градина е най- подходящото място за опознаване и контакти на децата от 3 до 7 годишна възраст със заобикалящата ги природна среда. Тук те могат да наблюдават промените на явленията в живата и неживата природа.

Екипът на ДГ Мечта залага на изграждане на трайно естетико-нравствено отношение на децата към природата и желанието за вникване в тайните и.
Нека си пожелаем до крайния срок - м. октомври 2022 година успешна работа за реализиране на всички проектни дейности!

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search