Учим букви, цифри чудни

?>

Да научим децата да се грижат за природата!

Обичам аз зелената Земя
и много искам да я съхраня!
Ще пазя и дърветата, и птичките,
Че тъй любими са ми всичките!

А някой ден с другите деца
ще посадим гора!
Не е трудно, стига само,
да сме заедно- рамо до рамо.

Представете си гората,
произлязла от ръцете на децата!
Най- прекрасна ще е тя,
сигурна съм във това!

                                                                          Гергана Цонева

 ДГ „Мечта“ отбеляза Световния ден на околната среда 5 юни. Най – значимият международен ден за действия, насочени към опазване на околната среда, премина под мотото „Само една планета“ с акцент „Да живеем устойчиво в хармония с природата“. От решенията на всеки един от нас в малките ежедневни дейности зависи чистотата на нашия дом – Земята!
Този ден насочва вниманието и призовава да излезем сред природата, да оценим нейната красота и ценност и да защитим нашата планета Земя.
По този повод, в дните от 1 до 3 юни 2022 година децата от всички групи на нашата детска градина участваха в различи инициатииви. Децата на група "Славейче" изработиха табло, с което демонстрираха своя стремеж за опазване и подобряване на околната среда.
С трепет и вълнение децата от група „Мечо Пух“ апликираха влака, с който ще потеглят на пътешествие към гората, за да поиграят на чист въздух в красивата планина.
Децата от група „Ябълка”, засадиха билки и цветя и изработиха хранилки за птици, в двора на детската градина. Ние хората имаме нужда да се свържем с природата, да оценим нейната красота и да запазим биоразнообразието на нашата планета Земя.
Децата от група „Врабчета“ и група „Звънче“ с голямо желание и ентусиазъм почистиха градската зелена алея, която беше осеяна с множество отпадъци и облагородиха двора на детската градина, като засадиха различни полезни билки.
Екипа от учители и помощник възпитатели, учим и възпитаваме децата да обичат и опазват околната среда, да живеят в хармония с нея, за да имаме един по- чист и устойчив свят!

o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-

 

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search