Дружно всеки ден мечтаем!

?>

Ден на доброто

 

Ден на доброто

kutia 1

Всяка година 17 февруари се отбелязва като Ден на спонтанните актове на доброта - една от новите инициативи на международните благотворителни организации. Тя има глобално значение и не зависи от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения.
Денят на Доброто бе отбелязан с поредица от инициативи в дните от 12 до 16 февруари 2024 година в групите на ДГ „Мечта“.
Малчуганите от група “Ябълка” се включиха в инициативата “Дари добро” като показаха добрини - с изричането на блага дума, поздрав, прегръдка с повод или без, да помогнат на другарче в нужда. Нека всеки ден да отбелязваме денят на доброто, като бъдем добри и вършим добри дела.
На този ден трябва да се опитаме да сме по - добри. Да се доверим на най - дълбоката потребност - да правим добро. А доброто идва от сърцето. Децата от група „Черешка“ направиха сърца в знак на Международния ден на доброто. Нека бъдем по - добри! Добри ли са сърцата- добър ще е светът.
kutia 3

Децата от група „Мечо“ отбелязаха Ден на Доброто, като се включиха в инициативата „Дари добро“. Направиха табло и оцветиха картинки с добри постъпки. Малчуганите вече знаят как да правят добро около себе си и всеки ден ще се стараят да правят поне по една добрина. Доброто е това от което всеки има нужда.
kutia 2Децата от група „Славейче“ се включиха в инициативата с добра постъпка, жест, прегръдка. Ние вярваме, че доброто е заразно, трябва само пример.
С грижа за растения, приятелска прегръдка, изработване на табло - „Дари добро“, подготвиха и изненада за родителите - децата продължиха мисълта „Аз съм добър, като…“, а отговорът бе записан на сърце. Така доброто започва от нас с надеждата да го „Предадем нататък“.
kutia 4

Във връзка с “Ден на доброто” децата от група “Щурчета” с много трепет и вълнение изработиха по една пролетна картичка, с която зарадваха децата от група “Звънче”.

А също така изненадаха и децата от яслена група “Гъбка” като им подариха по едно балонче и им изпяха весели песни! Актовете на доброта не само носят радост на получателя, но също така са вдъхновяващи и даряващи.

Затова и малките звънчета зарадваха големите щурчета, като ги почерпиха с вкусни медени сърца. Добрите дела сами по себе си трябва да ви доставят удоволствие и в същото време, давайки нещо на другите или помагайки им, вие не трябва да очаквате награди – това е истинската доброта! Доброто е искрицата божественост, заложена у всеки един човек!
kutia 5

 

 Малките ," врабчета " се включиха в "Маратон на добротата", като изработиха красиви картички със сърчица и поставиха кутия за добрини. С нея децата ще бъдат насърчавани да правят поне по една добрина на ден, която да се записва на листче и да се пуска в кутията от родителите и учителите. Кутията ще бъде отворена в края на учебната година на 31 май 2024г. Ще има изненади за децата направили най- много добрини! Една добрина на ден, прави света необикновен!
На този ден трябва да се опитаме да сме по-добри, мили и безкористни и то без да очакваме в замяна същото. Да бъдем по-добри!

 

 

 

podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-
podaj-

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search