Дружно всеки ден мечтаем!

?>

„Ден на усмивката“

den usmivka 7Празникът на усмивката се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър, щата Масачузетс на 1 октомври 1999 г. Хиляди ученици от този град изготвят картички с усмихнатото лице, които изпращат на болници и клиники.
Всеки първи петък на октомври в началото на есента се отбелязва Световният ден на усмивката. Това е денят, който е "посветен на доброто настроение и добрите дела". "Направи добро. Помогни на някого да се усмихне!" Под този надслов премина и празникът на 5 октомври 2023 година в ДГ “Мечта”.
Малчуганите от група “Ябълка” изработиха, с помощта на възрастните, своите жълти усмихнати човечета, с които отправят пожелания към всички: “Да бъдем добри и с грейнали усмивки и очи!” Няма нищо по-чисто от детската усмивка, детският смях и радостта в малките очички! Нека да ги пазим и да ги даряваме и ние с усмивки и любов!
Международният ден на усмивката бе посрещнат от малчуганите на група „Черешка“ с много усмивки и настроение. Децата се забавляваха с усмихнатото жълто личице на популярния емотикон.
den usmivka 18В първата седмица на месец октомври 2023 година в група "Мечо" направихме красиви апликации на усмивки. Децата с много старание ги направиха и участваха в честването на Световния ден на усмивката – с усмивки на лицата си и желание да правим света по-добро място с една проста, но могъща жест – усмивка.
А какво по-добро от това – да сме здрави и щастливи, защото: „Животът е като огледало, ако му се усмихнеш, ще ти отвърне от същото.
Световният ден на усмивката се чества навсякъде по света, привличайки хора от различни култури и националности, които се обединяват в желанието си да разпространят усмивки и позитивно настроение. Децата от група“Славейче“ изработиха усмихнати човечета. Усмихнатото лице е едно от най-популярните емотикони и символи на щастието и радостта в нашия живот. Затова днес е ден за радост и смях. Напомняйте си го по-често!
В денят на усмивката малките звънчета показаха своите чаровни усмивки. С детската усмивка светът е по светъл слънчев и щастлив!
Децата от група „Щурчета“ отбелязаха Международният ден на усмивката като сами със своите малки ръчички сътвориха по една детска усмивка. Децата обичат да се усмихват и карат всички нас ежедневно да се усмихваме. „Най- голямата усмивка в света започва с усмивка“.
Децата от група“Врабчета“ направиха цветя с усмивки. Това, което слънчевите лъчи са за цветята, е усмивката за човечеството. Топлата усмивка е езика на добротата. Бъдете усмихнати, бъдете добри!!!

den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-
den-usmivka-

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search