Безопасност на движението по пътищата - БДП

?>

„Пестене на енергия“

pestim 1За поредна година Европейската комисия организира Европейска седмица на мобилността в периода 16-22 септември 2023 с инициативи, чиято цел е да се обърне внимание на обществеността върху личния ангажимент в грижата за опазването на околната среда и за създаване на отговорно отношение и високо екологично съзнание в гражданите на Европейския съюз.
pestim 2Темата на кампанията тази година е „Пестене на енергия“. Тя е избрана, за да насочи вниманието на обществото към този особено важен проблем, засягащ потреблението на енергия за градска мобилност. Намаляването на потреблението на енергия е в съответствие с целите на ЕСМ: насърчаване на устойчивата мобилност; стимулиране на активния транспорт; създаване на приятни за живеене градове.
В дните на седмицата малчуганите от група „Славейче“ разгледаха презентация на тема „Пестене на енергия“. Целта е да се привлече вниманието на децата върху проблема с климатичната криза и възможностите за преодоляването му чрез пестене на енергия. По забавен начин авторите изразят своето виждане за намаляване на зависимостта на хората от ползването на автомобили чрез алтернативно придвижване и възможностите за опазване на природните ресурси.
Децата проявиха голям интерес и с много въпроси продължи дискусията по темата и след представената им презентация. Всички заедно си припомниха правилата за безопасно движение по улицата.

energia-
energia-
energia-
energia-
energia-
energia-

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search