Безопасност на движението по пътищата - БДП

?>

Европейска седмица на мобилността в ДГ "Мечта"

mobilnost 3Европейска седмица на мобилността e ежегодна инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност. Тя приканва обществото да посветят поне една седмица на устойчива мобилност. Това спомага за популяризиране на множеството ползи за околната среда и здравето на хората от воденето на активен начин на живот, придвижвайки се пеша, с велосипед или обществен транспорт. Кампанията започва на 16-и септември и свършва с Ден без автомобили на 22-ри септември.
mobilnost 2Основен принцип на кампанията е повишаване на информираността за устойчивата градска мобилност, която води до намаляване на замърсяването на въздуха, задръстванията, пътно-транспортните произшествия и здравословните проблеми.
Темата на Европейска седмица на мобилността за 2023 г. е "Пестене на енергия".
Ето как и децата на ДГ „Мечта” отбелязаха Европейската седмица на мобилността”:
Групите „Врабчета” и „Щурчета” проведоха импровизирано състезание с тротинетки и велосипеди, чиято цел беше децата да бъдат насърчавани „да пестят енергия”, което да доведе до намаляване на замърсяването на въздуха и шумовото замърсяване.
mobilnost 1

Малките „Звънчета” взеха своите ранички и се отправиха на поход, за да покажат, че ходенето пеш е не само здравословно, но и полезно за околната среда.
Група „Славейче” се запознаха с презентация на тема „Пестене на енергия”, след което проведоха и дискусия за начините и ползите от пестене на енергия.
Малчуганите от група „Мечо Пух” и група „Черешка” направиха табла, като се запознаха с ползите на активните видове транспорт – ходеле и колоездене, които не отделят вредни емисии и спомагат за поддържане на нашето здраве и допринасят за чистотата на околната среда.
Малките ни възпитаници придобиха нови знания и обогатиха уменията си да се придвижват с тротинетки и колела в градска обстановка.

dopalnenie-
dopalnenie-
mobilnost-
mobilnost-
mobilnost-
mobilnost-
mobilnost-
mobilnost-
mobilnost-
mobilnost-
mobilnost-
mobilnost-
mobilnost-
mobilnost-

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search