Безопасност на движението по пътищата - БДП

?>

„Да запазим децата на пътя”

Децата от всички групи в ДГ „Мечта” участваха през месец януари 2022 година в провеждането на викторина „Да запазим децата на пътя”, изготвени от техните учители.
Дейностите в ДГ по опазване здравето и живота на децата, като участници в пътното движение по БДП заема важно място.
Децата бяха включени в игри със състезателен характер, отгатване на гатанки, подреждане на пъзели (на пътни знаци, превозни средства, светофар). Децата определяха правилно или неправилно, като откриваха грешки в различни изречения, за което трябваше да следят внимателно обяснението и анализираха пътна ситуация от картина.

Малките пешеходци се научиха правилно да описват пътния знак – по форма, цвят, изображение, или да отгатват описан пътен знак и да разкажат какво означава той.

 

 

 

 

В резултат на проведената викторина на тема: „Да запазим децата на пътя”, децата обогатиха своите знания, умения и компетенции за основните правила за безопасно движение. Обобщиха представите си за улица, кръстовище, тротоар, пешеходна пътека, както и знанията си за пътните знаци, за сигурността и безопасността по пътищата. Това те демострираха с голямо старание и удоволствие в предложените им игри.

 

 

plakat-bdp-
plakat-bdp-
plakat-bdp-
plakat-bdp-
plakat-bdp-
plakat-bdp-
plakat-bdp-
plakat-bdp-

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search