Интересно и любопитно

?>

Безопасен интернет 2019 г.

SID2019 bg smallМеждународният Ден за безопасен интернет на 5 февруари 2019 г. отбеляза нов връх – над 150 държави и повече от 90 различни организации в целия свят организираха събития, инициативи и кампании под общото мото „Заедно за по-добър интернет“.

Това беше 16-ата поредна година, в която по инициатива на Европейската комисия се привличат все нови и нови поддръжници на каузата за защита на децата в интернет. В повечето страни самият ден слага началото на кампании и инициативи, които в рамките на Европейския съюз се организират и координират от националните центрове за безопасен интернет.

В България Денят за безопасен интернет сложи началото на няколко кампании. Онлайн кампанията срещу езика на омразата в интернет #ГероятСиТи беше замислена и реализирана от Младежкия панел на Центъра за безопасен интернет с помощта на Фондация „Гласът на децата“. За втора поредна година бяха обявени и „Дни на медийната грамотност“, в рамките на които на училища, библиотеки и различни други организации са предоставени от Коалицията за медийна грамотност в образованието, обединяваща 15 организации, различни материали за организиране на дейности с деца, млади хора, родители: планове за занятия и за родителски срещи, презентации, печатни материали и методики.

През 2020 г. Денят за безопасен интернет ще бъде отбелязан на 11 февруари.

ДГ 'Мечта' Кюстендил

официален сайт на детската градина

Search